📷 En dan totaal onverwacht toch goed nieuws voor Jonas Vingegaard

📷 En dan totaal onverwacht toch goed nieuws voor Jonas Vingegaard
Foto: © photonews

Vanmiddag nog was te horen dat Jonas Vingegaard nog in het Spaanse ziekenhuis moest blijven. Maar ondertussen is er al een nieuwe update.

Vingegaard liep bijzonder zware verwondingen op aan een massale valpartij in de Ronde van het Baskenland. In de vierde etappe gingen heel wat renners tegen de vlakte, waaronder ook onze landgenoot Remco Evenepoel.

De lichamelijke schade was groot, niet in het minst bij de Deense Tourwinnaar. Omdat een repatriëring mogelijk complicaties zou inhouden werd er lange tijd beslist om Vingegaard in het ziekenhuis van Vitoria te houden.

Visma Lease a Bike bleef echter aandringen op een vertrek van de Deen en kreeg nu ook de toestemming van de artsen. Na twaalf dagen in het ziekenhuis is Vingegaard nu op weg naar huis om verder te revalideren.

“Een berichtje van Jonas”, schrijft Visma Lease a Bike op X, het vroegere Twitter. “Hallo iedereen! Het is tijd om het ziekenhuis te verlaten. Ik zou graag de medische staf willen bedanken voor de geweldige hulp.”

“Ook wil ik alle mensen die mij moreel gesteund hebben onwijs bedanken. Ik heb enorm veel berichten ontvangen, evenals cadeautjes en tekeningen. Dat was voor mij echt hartverwarmend! Het is nu tijd om volledig te herstellen. Duimpje omhoog!”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties