Waalse Pijl vormt decor voor eerste grote koers van voormalig wereldkampioene

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Waalse Pijl vormt decor voor eerste grote koers van voormalig wereldkampioene

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is al een tijdje geleden dat we nog iets van Marianne Vos gehoord hebben. De Nederlandse voormalige wereldkampioene sukkelde een tijdje met blessures, maar maakt woensdag haar (grote) comeback in de Waalse Pijl.

"Mentaal was het heel moeilijk om om te gaan met al die blessures. Ik heb echt heel diep gezeten", opent Vos bij Sporza. "Maar het enige wat je kan doen, is je lichaam rust gunnen en weer fit worden. Je moet dan wel weer vanaf nul beginnen, maar in de winter heb ik goed kunnen trainen."

5x Waalse Pijl

"Nu ben ik opnieuw op een niveau waar ik mezelf in herken", gaat de Nederlandse verder. Vos rijdt woensdag opnieuw mee in een grote koers. De Waalse Pijl wist ze al vijf keer naar haar hand te zetten. "Het heeft lang geduurd voor ik weer een goed niveau te pakken had. En dat is nodig in dit soort wedstrijden."

"In de Waalse Pijl kan je je niet verstoppen. Ik moet nog stappen zetten, maar elke wedstrijd gaat het beter en beter", aldus Vos. "We staan met een sterk team aan de start. Anna van der Breggen en Paulien Ferrand-Prévot kunnen hier winnen, dus ik zal hen zo goed mogelijk proberen te ondersteunen. Ik zal zien hoe ver ik zelf kan geraken, maar mijn rol zal pas tijdens de wedstrijd duidelijk worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties