Maak kennis met de sprinttrein van André Greipel

Maarten Pottie
| 0 reacties
Maak kennis met de sprinttrein van André Greipel

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

André Greipel is hét speerpunt van Lotto-Soudal in de Ronde van Italië. De Duitser moet de Belgische formatie een ritoverwinning bezorgen en krijgt dan ook een hele sprinttrein mee.

Lotto Soudal wil op alle vlakken een rol van betekenis spelen in Italië, dat kon u hier al lezen. Maar Greipel is het speerpunt en een aantal renners gaan mee om een rol te spelen in zijn sprinttrein. Ploegleider Bart Leysen laat zijn licht schijnen op deze coureurs.

De leden van de sprinttrein

Lars Bak zal de eerste twee weken vooral werken in de trein van André Greipel. Maar indien de mogelijkheid zich voordoet zal hij zeker ook zijn kans gaan", vertelt Leysen. "Adam Hansen is ook een belangrijke hulp voor Greipel. Hij rijdt zijn veertiende grote ronde op rij en mag er zijn momenten uitpikken."

Dan is er nog jongeling Sean De Bie. "Het wordt zijn eerste grote Ronde, hij zal vooral veel werk moeten opknappen, maar hij mag ook meegaan met een ontsnapping. De Giro uitrijden is zijn voornaamste doel", aldus de ploegleider. "Ook Pim Lighart wordt ingezet om de sprint voor te bereiden, hij zal sowieso extra gemotiveerd zijn omdat er drie dagen in zijn land gereden wordt."

Tenslotte is Jürgen Roelandts een vitaal onderdeel van de sprinttrein van de Gorilla. "Hij moet de sprint aantrekken. Zijn volgende doel zal het Belgisch kampioenschap zijn en hij heeft een lange koersperiode nodig om zijn conditie volledig op punt te zetten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties