Chris Froome kent zijn acht ploegmaats die hem aan Vuelta-eindwinst moeten helpen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Chris Froome kent zijn acht ploegmaats die hem aan Vuelta-eindwinst moeten helpen

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Team Sky heeft officieel bevestigd wat al een tijdje in de lucht hing. Chris Froome gaat in de Ronde van Spanje op zoek naar een tweede eindzege in een Grote Ronde in één seizoen.

"Het is voor mezelf en voor de ploeg al een geweldige zomer geweest, maar de Vuelta is nog een andere grote uitdaging voor ons", zegt Chris Froome. "Een zwaar parcours en de concurrentie zullen voor agressief koersgedrag zorgen." Na winst in de Tour is Froome dus uit op de eindzege in de Vuelta.

Froome lijkt het kopmanschap te delen met Mikel Landa. Ook Michal Kwiatkowski is er bij. "We trekken naar de Vuelta met een sterke groep van renners die heel wat ervaring hebben in deze rittenkoers. De Ronde van Spanje is een koers waar ik erg van geniet. Ik heb er bovendien nog werk dat ik moet afmaken, ik kijk er dus enorm naar uit om te starten in de Vuelta", besluit Froome.

De selectie van Team Sky: Ian Boswell, Michal Golas, Chris Froome, Peter Kennaugh, Christian Knees, Michal Kwiatkowski, Mikel Landa, Salvatore Puccio en Leopold König

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties