Onze favorieten voor de Vuelta: de puntentrui

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Onze favorieten voor de Vuelta: de puntentrui

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met al de successen op de weg en de wielerbaan van de Olympische Spelen, zouden we haast vergeten dat de Vuelta dit weekend alweer van start gaat. We geven jullie onze favorieten voor elke trui mee. Deze keer bespreken we de puntentrui.

Sinds 2009 wordt er in de Ronde van Spanje - net als in de Tour - gebruik gemaakt van een groene trui. Tot en met 2008 reed de leider van het puntenklassement in de Vuelta rond in een visjestrui. De betekenis is dezelfde, je kan punten sprokkelen door goed te eindigen in de etappes. De snelle mannen lijken dus in het voordeel te zijn.

Als we naar de erelijst van de laatste vier jaar kijken, zien we dat er één renner drie keer mocht pronken met de groene trui: Alejandro Valverde. El Imbatido sprokkelde veel punten door sterk te finishen in zowat alle etappes. En dan is het logisch dat je hoog eindigt in het puntenklassement. Vorig seizoen pakte hij de trui in de laatste etappe af van Joaquin Rodriguez.

Valverde rijdt zijn derde Grote Ronde van dit seizoen, afwachten of de Movistar-renner niet te vermoeid is om opnieuw sterk te presteren na een slopende Giro en Tour. Er zijn natuurlijk nog heel wat andere kandidaten voor de groene trui.

Klassementsmannen?

Maar gezien het hoge aantal aankomsten bergop, lijken pure sprinters geen kans te maken. Dus zou het wel eens kunnen dat klassementsmannen zich mengen in de strijd om het puntenklassement. Dat was namelijk vorig jaar ook het geval met onder meer eindwinnaar Aru, Chaves, Dumoulin, Majka en Quintana in de top 10.

Door de lastigheid van deze Vuelta hebben veel ploegen dan ook geen rassprinter mee. Bij de Belgen kan Gianni Meersman mogelijk een mooie klassering noteren, maar punten zal hij in de échte bergritten niet sprokkelen.

Ook Tosh Van der Sande moet in staat zijn om punten te verzamelen. Elders is het wat uitkijken naar de snellere jongens zoals Nikias Arndt (Giant-Alpecin), Tyler Farrar (Dimension Data) en José Joaquin Rojas (Team Movistar).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties