Wielrennen

"Na 7 jaar ben ik het wel gewoon om in elke koers favoriet te zijn"

"Na 7 jaar ben ik het wel gewoon om in elke koers favoriet te zijn"

Na zijn puike prestatie in Tirreno-Adriatico bombardeerde Peter Sagan zichzelf tot dé topfavoriet voor Milaan-Sanremo. Een rol waar hij alvast goed mee om kan.

"Ik ben de favoriet in elke koers waar ik start. Na zeven jaar ben ik dat wel gewoon", laat Peter Sagan optekenen in HLN. Er zal dus vooral tegen de Slovaak gekoerst worden. "Ik weet dan tenminste, als ik niet win, dat ik op een of andere manier kan bepalen wie er wel gaat winnen. Dat vind ik wel leuk."

Sagan kan zaterdag wachten op zijn sprint. Of valt hij aan op de Poggio, een helling niet zo ver van zijn woonplaats in Monaco? "Soms rij ik er wel eens over, maar het is ook niet erg als ik het niet doe. Je kunt die hellingen kennen zo goed als je wilt, als je niet goed bent, kom je nergens in Milaan-Sanremo. En dan moet je nog uitkijken dat je niet in de zee belandt", grapt hij.

Weer en wind

Ook de wind zal een rol spelen in La Primavera. "De voorbije jaren heeft de wind altijd in het nadeel geblazen op de Poggio. Dat maakt het erg moeilijk om weg te geraken. Maar je weet maar nooit. Misschien dat we zaterdag toch weer wind tegen hebben en dat er deze keer wel iemand weg geraakt. Een goede dag en goede benen, meer heb je echt niet nodig", aldus Sagan.

Reacties 16 reacties

Gerelateerd nieuws