Franse sprinter Bouhanni opnieuw onder vuur: "Wat een idioot"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
Franse sprinter Bouhanni opnieuw onder vuur: "Wat een idioot"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Ronde van Frankrijk brengt ook heel wat spanning tussen de renners onderling teweeg. Zo lijkt het er op dat de Italiaan Jacopo Guarnieri niet snel eens op stap zal gaan met de Franse sprinter Nacer Bouhanni (Cofidis).

De Italiaanse renner van FDJ haalde na de rit van donderdag bij het Italiaanse RAI zwaar uit naar Bouhanni. "Hij is echt een idioot", zei Guarnieri. "Hij probeerde me ten val te brengen. Het is iemand die niet tegen zijn verlies kan, maar hij wint dan ook nooit", nam hij geen blad voor de mond.

Donderdagavond excuseerde Guarnieri zich wel via Twitter. Al blijft hij deels bij zijn standpunt. "Ik moet me verontschuldigen bij Nacer Bouhanni omdat ik hem een idioot (con, red.) heb genoemd. Zulke beledigingen zijn niets waard en getuigen van geen klasse. Maar ik blijf wel bij mijn standpunt", aldus de locomotief van Démare.

Bouhanni reageerde zelf ook nog op de verontschuldigingen. Al is de Fransman met Marokkaanse roots zich van geen kwaad bewust. "Kijk gewoon naar de laatste kilometer van de etappe van vandaag en gisteren", aldus Bouhanni.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties