Sven Nys wil verandering zien in de Tour: "Het peloton lacht ze gewoon uit"

Redactie
| 41 reacties
Sven Nys wil verandering zien in de Tour: "Het peloton lacht ze gewoon uit"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de eerste week van de Ronde van Frankrijk zijn er meteen vijf ritten boven de 200 kilometer. En daar is toch heel wat kritiek op, omdat de ritten zo een saai wedstrijdverloop kennen. Ook Sven Nys heeft er mening over.

Geen reclame voor de wielersport, vindt Nys. "Dat is echt heel veel", zegt Sven Nys bij Sporza. "Het is ook een jammer gegeven voor het koersverloop, want dat ligt muurvast. Het is zeker geen voordeel voor een attractieve wielersport."

"Ik ben een voorstander van kortere ritten. Dan zullen we meer inspanningen en aanvallen zien. Het is gewoon een uitputtingsslag: een gevecht met de warmte en het aftellen van de kilometers. Het is voor renners ook niet de meest aangename manier van koersen."

Eerste uur

De eerste vlucht is vaak ook meteen de goede. "Toen die integrale uitzendingen er nog niet waren, hoorde je verhalen over hoe fantastisch de koers in het eerste uur was", vervolgt Nys. "Maar nu lacht het peloton de vluchters eerder uit. 'Waar beginnen jullie aan', lijkt het peloton tegen de aanvallers te zeggen. 'We pakken jullie toch terug."'

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties