Wielrennen

Kopmanschap in een Grote Ronde? Michal Kwiatkowski: "Sommigen willen me in een doos steken"

Kopmanschap in een Grote Ronde? Michal Kwiatkowski: "Sommigen willen me in een doos steken"

Michal Kwiatkowski en Team Sky, het is een geslaagd huwelijk. De voormalige wereldkampioen op de weg heeft zijn contract verlengd tot eind 2020. Na zijn sterke Tour is het de vraag wanneer Kwiatkowski zelf zijn kans wil gaan in een Grote Ronde.

Daar is volgens de winnaar van Milaan-Sanremo, de Strade Bianche en de Clasica San Sebastian van dit jaar geen haast bij. "Sommige mensen willen me in een doos steken en zeggen dat ik de ene of de andere richting uit moet", zegt Kwiatkowski. "Maar ik geloof dat alles rond geduld draait en ik alles stap per stap moet doen."

"Als ik blijf werken aan het klimmen en tijdrijden, zou ik het wel goed kunnen doen in rittenkoersen van een week zoals Parijs-Nice en de Dauphiné. En als er signalen zijn dat ik goed kan presteren in een Grote Ronde, dan zal ik die kans zeker grijpen. Ik denk dat ik daarvoor op een goede plek zit."

"Kwiatkowski is de definitie van een all-rounder"

Ook Chris Froome is vol lof over zijn Poolse ploegmaat. "'Kwiato' heeft een geweldig jaar. Hij won enkele mooie koersen en presteerde bijzonder goed in de Tour", strooit de Brit met complimentjes. "Hij kan een koers lezen, weet hoe zijn ploegmaats in de juiste positie moet zetten en kan de laatste man zijn in de bergen. Hij is de definitie van een all-rounder en we zijn blij dat we hem in de ploeg hebben."

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.