Belgen tonen zich, maar ... "Een plaats in de top drie was niet haalbaar vandaag"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Belgen tonen zich, maar ... "Een plaats in de top drie was niet haalbaar vandaag"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er stonden maar liefst drie landgenoten in de top tien van de achtste rit van de Ronde van Spanje. Serge Pauwels was de beste Belg, Maxime Monfort kwam dan weer voor zijn ploegmaat Bart De Clercq als zevende over de meet.

Volgens Monfort zat er niet meer in. "Een plaats in de top drie was niet haalbaar vandaag, er waren andere renners sterker dan mij"; bekende Monfort na afloop bij zijn team. "Uiteindelijk ben ik zevende geworden en daar kan ik vrede mee nemen. Ik strandde op slechts enkele seconden van de vierde plaats."

De verraderlijke slotklim zorgde uiteindelijk voor de beslissing. "Op Xorret de Catí was het gewoon ieder voor zich, ik zocht dan ook zo snel mogelijk het juiste ritme. Ik wist dat wanneer ik in het rood zou gaan, het over zou zijn. Even voor de top heb ik wel een versnelling geplaatst."

'Nog ten aanval'

"Het is mooi dat de vlucht voorop is kunnen blijven. Ik had schrik dat Trek de kloof zou willen dichten, maar toen onze voorsprong op een gegeven moment opnieuw van vier naar vijf minuten steeg, wist ik dat we het zouden redden tot de streep. Ik zal zeker nog ten aanval trekken, maar ik heb geen specifieke dagen aangestipt. Ik bekijk het dag per dag", besluit Monfort.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties