Elia Viviani legt keuze voor Quick-Step Floors uit én: "Patrick Lefevere heeft me niets beloofd"

Redactie
| 0 reacties
Elia Viviani legt keuze voor Quick-Step Floors uit én: "Patrick Lefevere heeft me niets beloofd"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Eén van de meest opvallende transfers van Patrick Lefevere was ongetwijfeld de komst van Elia Viviani, die de Duitser Marcel Kittel moet doen vergeten. De Italiaanse sprinter kwam terug op zijn vertrek bij Team Sky.

"Ik heb drie geweldige jaren beleefd bij Sky", opent Viviani. "Ik snapte Brailsford wel, toen ik niet naar de Giro kon. Ik begrijp ook dat ik niet naar de Tour of naar de Vuelta kon. Sky wil Grote Rondes winnen, dat is ze twee keer gelukt. Maar de Giro is voor mij toch één van de redenen waarom ik coureur ben. Ik heb daarover met Dave Brailsford gepraat. Hij kon me niets beloven. Hij zei dat ik naar een ander team mocht, als ik dat wilde."

Geen garanties

Viviani ging in op het aanbod van Quick-Step Floors, maar kreeg daar ook geen garanties. "In december wordt er over mijn programma gepraat. Patrick Lefevere heeft me niets beloofd. Ik heb niets gevraagd", klinkt het in HLN.

Bij Quick-Step moet hij de opvolger worden van fenomeen Marcel Kittel. "Ik zag mijn kans, toen ik hoorde dat Kittel vertrok, zonder dat hij zijn lead-out-ploeg meenam. Dat was genoeg voor mij. In plaats van tien keer tweede, word ik volgend jaar misschien vijf keer tweede, en kan ik wat meer winnen", besluit de Italiaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties