Bange momenten voor Serge Pauwels en Julien Vermote: "Ik heb even gedacht dat ik geen 34 jaar zou worden"

Redactie
| 1 reacties
Bange momenten voor Serge Pauwels en Julien Vermote: "Ik heb even gedacht dat ik geen 34 jaar zou worden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij Team Dimension Data rijden er met Serge Pauwels en Julien Vermote volgend seizoen twee landgenoten. Een eerste teamstage in Kaapstad zit er al op, maar op de terugvlucht liep het bijna mis voor de twee Belgen.

De KLM-vlucht met bestemming Amsterdam maakte een noodlanding in Nice. "In één keer voelden we dat het vliegtuig heel sterk begon te dalen", vertelt Pauwels. "De stewardessen hadden net het ontbijt geserveerd, maar ruimden dat heel snel opnieuw af. Niet veel later kondigde de piloot aan dat de rooksensoren in de bagageruimte waren afgegaan en dat we in Nice een noodlanding zouden maken."

"Van de top van de Mont Ventoux naar Bédoin in één minuut dus"

De Boeing 777 ging met 1.524 meter per minuut naar beneden. "Van de top van de Mont Ventoux naar Bédoin in één minuut dus", aldus Pauwels. "Het was toch beangstigend. Ik zat aan de nooduitgang, waardoor de stewardess pal voor mij kwam te zitten. Ik hoorde hoe ze schietgebedjes deed. Ik heb even gedacht dat ik geen 34 jaar zou worden."

Ook voor Julien Vermote was het best even spannend. "Dat was niet het meest plezante kwartier in mijn leven. Nice heeft ook zo'n korte landingsbaan bij het water", weet de ex-renner van Quick-Step Floors.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties