Wielrennen

Belgische UCI-commissaris blij met 'videoref' in de koers: "We kunnen echt niet alles zien"

Belgische UCI-commissaris blij met 'videoref' in de koers: "We kunnen echt niet alles zien"

In de afgelopen Tour de France deed de uitsluiting van Peter Sagan heel wat stof opwaaien. De UCI en het team van de wereldkampioen hebben de strijdbijl intussen begraven én het incident heeft ook wat opgeleverd: een 'videoref' in de koers. UCI-commissaris Philippe Mariën is het voorstel genegen.

Eind juli brak onze landgenoot al een lans voor videohulp in de koers: "Er moet een videoref bijkomen, net als in het voetbal. Die moet zich voor de tv op het moment van de sprint alleen op de sprint zelf concentreren, dan moeten wij naderhand geen beelden meer gaan bekijken en valt de beslissing meteen. De UCI beloofde me daar werk van te maken", klonk het toen.

Hulpcommissaris

En belofte maakt schuld want UCI-voorzitter David Lappartient, die van mening is dat de werkomstandigheden voor de UCI-commissarissen netelig zijn, liet al weten dat er voor de grootste WorldTour-koersen een hulpcommissaris zal aangesteld worden die zich moet bezighouden met de analyse van videobeelden.

Philippe Mariën, die verantwoordelijk was voor de uitsluiting van Sagan, juicht het initiatief dan ook volmondig toe: "We kunnen echt niet alles zien. Ik heb de nieuwe beelden niet gezien. Ik heb wel de beelden van in de Tour opnieuw bekeken. En ik blijf bij mijn beslissing. Het voelt nu ook niet aan alsof ik word teruggefloten. Het was een puur sportieve beslissing waar commerciële belangen geen rol hebben gespeeld", zegt hij in 'HLN'.

Reacties 0 reacties

Tags : Peter Sagan

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.