Vermote valt in de prijzen: "Dan merk je pas de impact van de Tour"

Redactie
| 3 reacties
Vermote valt in de prijzen: "Dan merk je pas de impact van de Tour"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet ging na zijn vierde opeenvolgende Kristallen Fiets woensdagavond met de meeste aandacht lopen, maar er werden nog prijzen uitgedeeld. Zo nam Julien Vermote de Kristallen Zweetdruppel in ontvangst, de prijs voor de beste knecht van het afgelopen seizoen.

En dat stelde de ex-renner van Quick-Step Floors op prijs. "Die erkenning van de buitenwereld is fijn", vertelde hij bij Sporza. "Binnen de ploeg waardeerden ze mijn werk al wel, maar bij zo'n stemming merk je dat mijn werk in de Tour een grote impact gehad heeft."

In de afgelopen Tour zagen we Vermote constant aan de kop van het peloton, in dienst van Marcel Kittel. "Ik heb de voorbije jaren en in andere wedstrijden ook al veel op kop gereden, maar de Tour blijft een heel belangrijk uithangbord."

Dimension Data

Volgend seizoen komt de West-Vlaming voor Dimension Data uit. "De sfeer in de ploeg zit goed. Er waren regelmatig recepties en etentjes. Er is nog tijd genoeg om in vorm te komen. Ik voel alleszins dat er geloof is in mij, maar ik kan nog geen uitspraak doen over de resultaten die ik hoop te rijden", besluit Vermote.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties