Van Aert: "Wat als ik nooit de finish haal?"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 9857 reacties
Van Aert: "Wat als ik nooit de finish haal?"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nu zijn debuut in het klassieke voorjaar op de weg dichterbij komt, vertoeft wereldkampioen veldrijden Wout Van Aert in Mallorca. Twijfels lijkt hij niet te hebben, of toch?

"Schrik is niet het juiste woord. Noem het eerder onzekerheid. Het zal me maar overkomen dat ik in die topklassiekers nergens de finish haal. Dat zou blijken dat ik toch geen reserves meer heb en mijn voorjaar een complete flop wordt", aldus Van Aert in Het Laatste Nieuws.

"Niets wijst er op dat het die richting uitgaat, maar toch. Als ik rondom mij steeds weer hoor hoe hoog het niveau in het voorjaar wel is, dan overvalt me toch af en toe dat gevoel van onzekerheid."

Als ik op de Oude Kwaremont wil reageren op een demarrage, dan heb ik die intensiteit van de cross nodig

Op training laat hij niets aan het toeval over. "Aan een stevig tempo loopt het allemaal wat vlotter. Eigenlijk verschilt dit niet zo veel van mijn trainingen tijdens het veldritseizoen. Weet je, als ik straks op de Oude Kwaremont wil reageren op een demarrage, dan heb ik ook die intensiteit van in de cross nodig."

"Alleen moet ik nu proberen om die basis zo goed mogelijk te krijgen, zodat ik die intensiteit ook kan aanwenden na drie, vier uur wedstrijd. Dat is nu net de uitdaging: in de cross gebruik je die onmiddellijk na het startschot, op de weg pas na 180 kilometer of meer. Daarom ook werk ik nu hoofdzakelijk duurtrainingen af, doorspekt met wat intervalwerk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties