Naesen en Van Avermaet over het 'experiment Van Aert': "Met onze voorbereiding, zou hij hier kunnen winnen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 9 reacties
Naesen en Van Avermaet over het 'experiment Van Aert': "Met onze voorbereiding, zou hij hier kunnen winnen"
Foto: © SDG

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het thema dit voorjaar is het debuut van Wout Van Aert in het klassieke voorjaar. De veldrijder heeft er net een veldritseizoen op zitten, maar wil doorgaan in de klassiekers. Wij voelden Naesen en Van Avermaet aan de tand over de ster uit het veld.

"Van Aert is een fantastische coureur", opent Naesen. "Indien hij dezelfde voorbereiding had als mij en de meeste wegrenners, zou hij zeker kunnen winnen of tenminste bij de favorieten horen. Maar als je twee weken geleden nog het WK Veldrijden moet winnen, ligt dat anders."

"Het is een geweldige klasbak, maar ik denk niet dat we er vandaag veel van mogen verwachten. Wielrennen is enorm specifiek, het is het één of het ander. Ik zou het alleszins niet kunnen combineren."

Renners als Sagan, Van Aert en Van der Poel, zo heb je er maar een paar per generatie

"Als hij ons naar huis rijdt? Dat zou eerder mooi zijn voor hem dan een blamage voor ons. De Sagans, Van der Poels en Van Aerts, zo heb je er maar een paar per generatie. Dat zijn geen gemiddelde coureurs, als die zich er echt op toeleggen, zit er heel veel in."

Ook de verwachtingen van Greg Van Avermaet liggen hoog. "Ik denk dat Van Aert zeker mee de finale kan rijden. Hij kan zeker mee over de Muur. Hij zal in wedstrijden tot tweehonderd kilometer zeker meedoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties