Supertalent Quick-Step Floors schiet al snel raak bij de profs: "Een van de beste koersdagen in mijn leven"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Supertalent Quick-Step Floors schiet al snel raak bij de profs: "Een van de beste koersdagen in mijn leven"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Quick-Step Floors heeft de start van het voorjaar zeker niet gemist. Ook in Nokere Koerse ging de zege naar een renner van Patrick Lefevere. De amper 21-jarige Fabio Jakobsen mocht het zegegebaar maken.

Jakobsen werd vorig seizoen Nederlands kampioen bij de beloften en maakte in de winter de overstap naar de profs. En hij was dus al snel zegezeker voor zijn nieuwe werkgever. "Ons doel was om hier te winnen, want we hadden veel renners in de ploeg die kans maakten op de zege", aldus de jonge Nederlander bij zijn ploeg.

"Het parcours was lastiger dan vorig jaar, maar dat weerhield ons er niet van om de koers te maken en controleren. Toen Florian (Sénéchal) en Pieter (Serry) ten aanval trokken in het laatste koersuur besloot ik energie te sparen voor het geval dat ze werden ingerekend. Ik voelde me namelijk erg goed. De hele ploeg was geweldig vandaag. Davide (Martinelli) en Florian hielden het tempo hoog aan het einde en haalden de late vluchters bij."

'Superblij'

Op de Nokereberg had Jakobsen nog enkele lengtes overschot. "In de laatste bocht nam ik de binnenkant, want ik wist dat dit mijn kansen zou verhogen. Op het laatste rechte eind gaf ik alles en toen ik niemand meer in mijn buurt zag begon ik te vieren. Het is een van de beste koersdagen in mijn leven tot dusver. Ik ben natuurlijk superblij met mijn eerste profzege. Dit geeft me veel vertrouwen voor de komende koersen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties