Tom Boonen over straffe prestaties Wout Van Aert: "Denk dat veel renners met open mond hebben zitten kijken"

Redactie
| 13 reacties
Tom Boonen over straffe prestaties Wout Van Aert: "Denk dat veel renners met open mond hebben zitten kijken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In Extra Time Koers koos Tom Boonen voor de prestaties van Wout Van Aert in zijn Moment van de Week. Volgens de gestopte Boonen wacht er de wereldkampioen veldrijden nog een mooie toekomst op de weg.

Van Aert verraste met sterke prestaties in de Omloop en Strade Bianche. "Wout heeft in de Strade Bianche zijn visitekaartje afgegeven aan de rest van de wereld", aldus Boonen. "In Vlaanderen kent iedereen hem natuurlijk al en er zullen ook wel een aantal profs zijn die de cross wel wat volgen. Maar zeker niet allemaal. Ik denk dat veel renners met open mond hebben zitten kijken naar die koers."

Volgens Boonen is het wel geen verrassing dat Van Aert zo straf uit de hoek kwam. "Ik ben niet verbaasd door zijn capaciteiten. Ik weet wat hij kan en nog zal kunnen in de toekomst. Ik ben ervan overtuigd dat Van Aert iemand is waar we nog heel veel plezier zullen aan beleven. Ik vroeg me wel af hoever hij zou komen door zijn alternatieve voorbereiding."

"Hij moet niets. Hij mag doen wat hij wil"

"Als hij dit seizoen al meedoet voor de zege in de klassiekers, dan gaan er toch veel hun voorbereiding op het wielerseizoen moeten herzien. Dan denk ik dat er veel profs gaan crossen volgend jaar", grapt Boonen. 

Volgens Boonen moet Van Aert zeker niet stoppen met crossen. "Hij moet niets. Hij mag doen wat hij wil. Ik denk dat hij dit seizoen misschien wel meer inhoud had dan Mathieu van der Poel, maar telkens tekortkwam door zijn andere voorbereiding", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties