Lotto-Soudal mikt op De Gendt, Campenaerts en co. "Zonder kopman, maar wel aanvallend koersen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Lotto-Soudal mikt op De Gendt, Campenaerts en co. "Zonder kopman, maar wel aanvallend koersen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met de Ronde van Romandië begint nu echt de laatste rechte lijn richting de Giro. Lotto-Soudal komt met een veelzijdig team aan de start in Zwitserland.

“Wij staan hier met een heel divers zevental aan de start, waarbij aanvallend koersen het credo wordt. Sander Armée en Victor Campenaerts rijden in mei de Giro, Jens Keukeleire komt opnieuw in competitie na een moeilijk voorjaar en met Thomas De Gendt hebben we een aanvaller pur sang mee. Daarnaast krijgen jongeren Rémy Mertz, James Shaw en Enzo Wouters de kans om zich te tonen", aldus Frederik Willems.

“Als we het parcours bekijken zien we dat er op dag één en vijf een tijdrit is. De proloog is slechts vier kilometer lang, maar vormt een goeie test voor Victor Campenaerts met het oog op de Giro. De klimtijdrit van 10 kilometer ligt hem iets minder, maar niettemin zal hij er vol voor gaan."

Voor Thomas De Gendt is de klimtijdrit een kans

-Frederik Willems

"Ook in de etappes die zich lenen tot aanvallen wil hij zich mengen. Op dag twee en drie krijgen de aanvallers kansen op een zeer heuvelachtig parcours. Jens Keukeleire is snel na een lastige koers en kan dicht eindigen in de sprint van een uitgedunde groep. En Sander Armée en Thomas De Gendt gaan niet snel kapot na een dag in het offensief. Voor Thomas is de klimtijdrit zeker een opportuniteit. Zonder specifieke kopman krijgen James Shaw en Remy Mertz een vrije rol; hopelijk kunnen ze zich in positieve zin laten opmerken. Op de slotdag is er mogelijks de enige sprint Daar kan Enzo Wouters zijn snelle benen tonen.”

Selectie Lotto Soudal: Sander Armée, Victor Campenaerts, Thomas De Gendt, Jens Keukeleire, Remy Mertz, James Shaw, Enzo Wouters.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties