Afscheid van 'Goolie': "Een modelploegmaat" en "Je rijdt altijd met ons mee"

Redactie
| 2 reacties
Afscheid van 'Goolie': "Een modelploegmaat" en "Je rijdt altijd met ons mee"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In Hallaar, een deelgemeente van Heist-op-den-Berg, werd dinsdag afscheid genomen van Michael Goolaerts, de renner die op 8 april om het leven kwam nadat hij een hartstilstand had gekregen tijdens Parijs-Roubaix. Het werd een erg emotionele herdenking.

Goolie was de sfeermaker in zijn ploeg en erg geliefd bij zijn teammaats. "Je had een besmettelijke glimlach, iedereen was blij jouw ploegmaat te zijn", vertelde ploegmaat Dries De Bondt tijdens de begrafenis. "Je zorgde voor eenheid en sfeer in de ploeg. Je was een modelploegmaat. Je mag dan al tot stilstand gekomen zijn op de stenen, je rijdt voor altijd met ons mee."

"We zaten na de eerste kasseistrook in Parijs-Roubaix in een groepje achterblijvers met Greg Van Avermaet. Hij had nog voldoende ploegmaats bij, dus we reden niet kop. Maar voor de volgende kasseistrook zei hij me op te schuiven. Hij reed vol met zijn neus in de wind naar voren. En ik kon genieten in zijn wiel", citeert Het Nieuwsblad De Bondt. 

DJ Goolie

Ook zijn coach Kristof De Kegel sprak moooie woorden. "Goolie was niet alleen een renner, maar ook de naam van onze dj op de teambus", klinkt het. "Goolie was de eigenaar van hotelkamer ‘de zoete inval’. Hij was een modelploegmaat. Zo gaan we je in de toekomst herinneren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties