Wielrennen

Al meer dan drie minuten aan zijn broek, maar Froome haalt belangrijk argument aan om niet op te geven

Al meer dan drie minuten aan zijn broek, maar Froome haalt belangrijk argument aan om niet op te geven

De droom van Chris Froome om de Giro te winnen, begint meer en meer op een nachtmerrie te lijken. De kopman van Team Sky kreeg ook gisteren weer 40 seconden aangesmeerd en zo wordt zijn achterstand in het klassement alsmaar groter...

We zijn ongeveer halfweg in de Ronde van Italië en voor een van de gedoodverfde favorieten ziet het er niet al te fraai uit: Froome bengelt op een twaalfde plaats op 3'20" van roze trui en landgenoot Simon Yates. Komt dat nog wel goed? En ziet hij het nog wel zitten? 

"Ik werd opgehouden door een valpartij", pakt de viervoudige Tourwinnaar eerst en vooral uit met een verklaring voor het nieuwe verlies van kostbare tijd. "Die crash zorgde voor een kleine breuk in het peloton en daardoor was ik op achtervolgen aangewezen. Op dat laatste vlakke stuk heb ik alles gegeven wat ik in mij had."

Snel veranderen

Maar dat bleef natuurlijk niet zonder gevolgen diep in de finale: "Dat kostte mij natuurlijk wel de nodige krachten om nog voorin te geraken in de laatste anderhalve kilometer." Een mens zou er zo stilaan radeloos van worden, maar niet Froome: "We hebben eerder al kunnen zien hoe snel de zaken in het klassement kunnen veranderen. Ik blijf alles geven." 

Froome ondervindt trouwens nog altijd hinder van zijn valpartij in Jeruzalem: "In principe volgen nu twee rustige dagen, hopelijk ben ik daarna volledig klaar om in het weekend een en ander recht te zetten." Opgeven, dat staat alvast niet in zijn woordenboek: "Ik heb in 2018 nog niet veel gekoerst en ik zie ook geen reden om er de brui aan te geven", citeert HLN de 32-jarige Britse topklimmer. 

Reacties 14 reacties

Tags : Chris Froome

Gerelateerd nieuws