Froome na dé prestatie van het jaar: "Ik wilde vandaag iets speciaals doen..."

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 25 reacties
Froome na dé prestatie van het jaar: "Ik wilde vandaag iets speciaals doen..."
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wat Froome vrijdag presteerde in de koninginnenrit van de Giro, was zelden gezien. De Sky-kopman ging 80 kilometer solo, won en pakte bovendien de roze trui. Froome trekt met een bonus van 40" richting de laatste bergrit van zaterdag.

"Ik denk niet dat ik ooit al op mijn eentje vanop 80 kilometer van de streep in de aanval ben gegaan", vertelde Froome na afloop. "Het team heeft fantastisch werk geleverd door mij daar af te zetten. Ik wilde vandaag iets speciaals doen om van Simon (Yates, red.) en daarna Dumoulin en Pozzovivo af te geraken. Om van de vierde naar de eerste plek te gaan, had ik meer nodig dan de slotklim."

Perfecte plaats

En dus werd het de Finestre waar de Sky-kopman het grove geschut bovenhaalde. "De Finistre was de perfecte plaats om aan te vallen. De grindwegen deden me wat terugdenken aan de wegen in Afrika. Ik voelde me goed, het was een 'now or never'."

Zaterdag volgt er nog een zware bergrit in de Alpen. "Het wordt een zware dag, maar mijn benen voelen beter en beter in deze Giro. Hopelijk kunnen we dit morgen afmaken", besluit Froome. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties