Wielrennen

Duidelijke boodschap van BMC-teammanager: "Het is alles of niets"

Duidelijke boodschap van BMC-teammanager: "Het is alles of niets"

De onzekerheid over het voortbestaan van wielerteam BMC is er nog steeds. Jim Ochowicz heeft nog steeds geen nieuwe sponsor beet en dus worden zijn renners ongeduldig. Een ding is zeker: Ochowicz wil alles of niets.

De BMC-teammanager heeft heel wat financiële middelen nodig om ook in 2019 een ploeg af te leveren. Over hoeveel geld spreken we dan? "Zoveel als een ploeg nodig heeft. Dan bedoel ik een ploeg die vergelijkbaar is met het huidige BMC. En hoeveel dat dan is? U weet ook over welke budgetten we praten bij een toptienploeg in het wielrennen", zegt hij tegenover Het Nieuwsblad. 

Een kleinere ploeg met een kleiner budget is volgens de Amerikaan geen optie. "Nee. We doen voort zoals we vandaag werken of we doen niet voort. Het is alles of niets", is Ochowicz duidelijk. 

Zelfde verhaal 22 jaar geleden

Ochowicz maakte het al eens eerder mee in 1996. Toen liep het fout af met Motorola. "Toen heb ik geen nieuwe sponsor gevonden voor de Motorola-ploeg. Dat klopt. Er is geen enkele garantie. Dat is ook het worstcasescenario vandaag: dat alles ophoudt."

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.