Remco Evenepoel staat voor belangrijke keuze met oog op verdere carrière

Kevin Vanbuggenhout
| 5 reacties
Remco Evenepoel staat voor belangrijke keuze met oog op verdere carrière
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met zijn ronduit indrukwekkende prestaties bij de jeugd heeft Remco Evenepoel al naam gemaakt. Het is nu uitkijken hoe hij zijn carrière verder gaat uitstippelen. Zo is het de vraag hoe lang hij nog actief zal zijn bij de junioren.

"In juli rijd ik alleszins het EK bij de junioren in Tsjechië. Dat staat vast, omdat ik tot 31 juli alleszins junior blijf. Nadien blijven alle opties open. Ik verwacht dat er deze maand nog witte rook komt", laat Evenpoel bij HLN in zijn toekomstplannen kijken.

Het is vooral uitkijken naar zijn beslissing omdat dit bepaalt of hij het WK bij de junioren of bij de beloften gaat rijden. "Een wereldtitel als junior spreekt uiteraard aan. Jasper Stuyven was de laatste die daar als Belg in slaagde. Anderzijds kan ik misschien meer leren als belofte. We zien wel. Het zou wel fijn zijn als ik de Nations Cup zou kunnen winnen."

STUDIES

Het klopt overigens niet dat Evenepoel zijn studies al heeft opgegeven door de koers. "Ik volg dit jaar afstandsonderwijs. Er zijn vijf modules. Per module krijg je een certificaat. Als dat lukt, heb ik een diploma sportpsychologie op zak. Nadien kan ik een extra module bedrijfsmanagement volgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties