Wielrennen

Iljo Keisse onder de indruk van 'beste sprinter in deze Tour': "Maar af en toe moet je hem met de voetjes op de grond zetten"

Iljo Keisse onder de indruk van 'beste sprinter in deze Tour': "Maar af en toe moet je hem met de voetjes op de grond zetten"

Fernando Gaviria is voorlopig de koning onder de sprinters in de Ronde van Frankrijk. Getuige zijn twee ritzeges die hij bij zijn debuut al op zijn palmares schreef. Iljo Keisse, er in de Tour niet bij, is vol lof over zijn Colombiaanse ploegmaat.

Keisse nam Gaviria meteen onder zijn vleugels bij zijn komst naar Quick-Step Floors. "Ondanks het leeftijdsverschil komen we goed overeen. Hij kreeg net als ik zijn opleiding op de piste. Het klikt op en naast de fiets", vertelt Keisse bij Sporza. "Fernando is heel zelfbewust en enorm getalenteerd. Hij legt de lat enorm hoog."

"Je moet hem zo veel en zo vaak mogelijk laten doen, maar af en toe moet je hem met de voetjes op de grond zetten. Een jonge gast, die veel wint en een mooi contract heeft. Het is niet simpel om rustig te blijven dan. Er zijn niet superveel mensen waar hij vertrouwen in heeft. Hij heeft een goeie en een slechte schuif. Daat zit niets tussenin. Hij moet nog leren dat iedereen het maximale voor hem doet."

Sagan

Gaviria is enkele jaren jonger dan drievoudig wereldkampioen Peter Sagan. De Slovaak is een voorbeeld voor Gaviria. "Ze wonen dicht bij elkaar in Monaco, hebben dezelfde manager, trainen en reizen samen,... Het is logisch dat hij naar hem opkijkt, wie niet? Maar hij moet daar toch mee opletten, want niet alles wat Sagan doet, is supergoed", besluit Keisse. 

Reacties 3 reacties

Gerelateerd nieuws