Wielrennen

Dylan Teuns mag heel blij zijn met zijn nieuwe ploeg

Dylan Teuns mag heel blij zijn met zijn nieuwe ploeg

Momenteel toont Dylan Teuns nog zijn uitstekende vorm in de Ronde van Polen met twee tweede plaatsen, een vijfde plaats en een prominente rol in het algemeen klassement. Volgend jaar komt de Belg uit voor Bahrein-Merida en dat lijkt een hele mooie ploeg te worden.

Het heeft er alle schijn van dat Teuns bij Bahrein terecht komt in een competitief sterke ploeg. Een eerste meevaller voor onze landgenoot is dat hij er enkele vertrouwde gezichten zal terugvinden, altijd mooi meegenomen. Naast Teuns trekken ook Rohan Dennis en Damiano Caruso, dat zijn al niet de minsten, van BMC naar Bahrein. Alledrie tekenden ze een contract van twee jaar.

UITGEBALANCEERD GEHEEL

Hiernaast zijn ze er bij Bahrein een goed uitgebalanceerd geheel van aan het maken. Met Teuns en Caruso krijgen ze er al een puncher en een klimmer bij en ook voor de koersen op vlakke wegen heeft het team inspanningen gedaan.

De Duitsers Bauhaus en Sieberg zetten onlangs hun handtekening onder een overeenkomst voor ook al twee jaar. Zo is er meteen een goede mix van jong talent en ervaring. Voor de sprints heeft Colbrelli en Bonifazio al in huis. Die laatste is wel einde contract. Bauhaus toonde al zijn potentieel door onder meer ritwinst in de Dauphiné en Sieberg heeft in zijn loopbaan natuurlijk vaak André Greipel aan overwinningen geholpen.

Bahrein is één van de meest actieve teams op de transfermarkt en toont een duidelijke wil om zich te versterken. Om dan enigszins meer in de buurt van een type als Teuns te komen: ook het Britse talent Stevie Williams voorspelt men een grote toekomst en voor de grote ronden is er nog altijd Vincenzo Nibali als kopman. In principe moet Bahrein op alle terreinen in staat zijn om zijn renners goed te kunnen omringen.

Reacties 1 reacties

Gerelateerd nieuws