Wielrennen

Wout van Aert met vurige hoop naar EK

Wout van Aert met vurige hoop naar EK

Naast Greg Van Avermaet en Jasper Stuyven is ook Wout van Aert één van de Belgische troeven om uit te spelen op het EK. Zijn voorbereiding was alvast goed met een eindzege in de Ronde van Denemarken. Van Aert koestert dan ook een vurige wens voor de wedstrijd in Glasgow.

Dolgraag zou hij zichzelf nog wat meer op de kaart zetten in het wegwielrennen door een goed resultaat op het EK. "Ik hoop ergens vooraan te eindigen, maar het is moeilijk om daar een plaats op te plakken. Ik zal net zo goed tevreden zijn als we als ploeg een goede koers rijden. Ik hoop een rol te krijgen in de finale", zegt van Aert aan Sporza.

De winst in de Ronde van Denemarken duidt alvast op een goede vorm bij van Aert. "Dat was goed voor het vertrouwen en de conditie." Hij heeft veel respect voor de andere langenoten die op het EK aan de start staan. "Greg Van Avermaet en Jasper Stuyven zijn de speerpunten. Het is een eer om aan de zijde van iemand als Van Avermaet te fietsen. Hij heeft ervaring en het is goed voor mij dat hij erbij is." 

Reacties 23 reacties

Gerelateerd nieuws