Wielrennen

OFFICIEEL: Lotto Soudal legt 27-jarige Nederlander vast: "Klaar om de stap naar de WorldTour te zetten"

OFFICIEEL: Lotto Soudal legt 27-jarige Nederlander vast: "Klaar om de stap naar de WorldTour te zetten"

Inkomende transfer voor Lotto Soudal. De Belgische WorldTour-formatie plukt de 27-jarige Nederlander Brian van Goethem weg bij Roompot-Nederlandse Loterij.

Van Goethem tekende voor twee seizoenen bij Lotto Soudal. "Deel uitmaken van een WorldTour-team is voor iedere renner het hoogst haalbare doel, dus ik kijk uit naar volgend seizoen", zegt hij in een eerste reactie. "Na vier jaar op procontinentaal niveau actief te zijn, ben ik klaar om de stap naar de WorldTour te zetten, zeker als dat kan bij één van de langst bestaande ploegen in het professioneel wielrennen."

"Op een bepaald moment moet je als renner een keuze maken en dat moment heeft zich dit seizoen aangediend. De prestaties die ik leverde, vielen Lotto Soudal op en dan hoefde ik natuurlijk niet lang na te denken om stap te zetten", aldus van Goethem, die dit voorjaar nog mee Gent-Wevelgem kleurde door in de vroege ontsnapping te zitten. 

Gent-Wevelgem

"Ik ben zeker geen veelwinnaar, maar door in veel wedstrijden voor de aanval te kiezen, heb ik me de voorbije jaren wel kunnen profileren. Gent-Wevelgem was daar dit jaar het grootste voorbeeld van. Op twee kilometer van de finish probeerde ik nog weg te springen, maar het lukte me niet om voorop te blijven. Achteraf bekeken was het wel een mooi avontuur en ben ik heel trots op die prestatie."

"Ik ben niet iemand die de grote namen kan volgen in de finale, dus ik zal met veel plezier voor de ploeg werken"Deel deze quote:

Als hardrijder wil de Nederlander van belang zijn voor zijn ploegmaats. "Ik ben niet iemand die de grote namen kan volgen in de finale, dus ik zal met veel plezier voor de ploeg werken. Naast mijn rol in de klassiekers, kan de ploeg ook in andere wedstrijden van het seizoen steeds rekenen op mijn capaciteiten als hardrijder."

"Het wordt alleszins een heel nieuwe ervaring en het WorldTour-niveau is natuurlijk nog een niveau hoger dan dat ik gewoon ben, maar ik kijk er erg naar uit om de ploeg te ondersteunen en zelf ook te groeien in een nieuwe professionele omgeving", besluit van Goethem. 

Reacties 3 reacties

Gerelateerd nieuws