Wielrennen

Belgische wielrenster rijdt zondag laatste koers: "De motivatie was gewoon weg"

Belgische wielrenster rijdt zondag laatste koers: "De motivatie was gewoon weg"

Midden juli kondigde ze haar afscheid aan en komende zondag is het zover: Tara Gins rijdt dan in Opwijk haar laatste wielerwedstrijd. De renster van Health Mate - Cyclelive Team legt uit waarom ze er een punt achter zet.

Gins dacht al even aan stoppen. "Met een schouder-en elleboogbreuk, gebroken ribben en knie-operatie heb ik wat pech gekend. Elke tegenslag zag ik als een uitdaging. Maar dat kostte telkens veel energie en was toen nog in combinatie met een fulltime job. Om 6u opstaan om met het fietsje 40 km naar het werk te rijden, 's avonds met het rugzakje terug naar huis en dan nog twee avonden per week naar de kiné..."

Enkele interessante aanbiedingen verlengden haar carrrière. "Ook vorig jaar dacht ik na over stoppen, tot Patrick Van Gansen het Health Mate-Cyclelive Team oprichtte. Ik heb het kunnen proberen met een thuisjob, maar de motivatie was gewoon weg."

STRESS WEGGEVALLEN

Nochtans zette ze met een tweede plek achter Cameron Vandenbroucke in het dernycriterium in Lombardsijde en een tiende plaats in Wenduine nog verdienstelijke resultaten neer. "De vorm was dit jaar niet slecht, integendeel. De laatste weken is dat er opnieuw wat uitgekomen eens mijn beslissing vast stond. Ik denk dat daarmee een hoop stress is weggevallen."

Gins is van plan om in Opwijk nog één keer te vlammen. Het zal voor de laatste keer zijn, hoe dan ook. "Het doet deugd om het met die ereplaatsen zo te kunnen afsluiten. De laatste in Opwijk zal ook wel een beetje emotioneel worden, maar tegelijkertijd genieten."

Reacties 4 reacties

Gerelateerd nieuws