Parcours deels uitgelekt: drie tijdritten en zware slotweek dreigen voor Giro-peloton

Parcours deels uitgelekt: drie tijdritten en zware slotweek dreigen voor Giro-peloton
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Ronde van Frankrijk mag dan het meest tot de verbeelding spreken, de Ronde van Italië is zeker even zwaar en dat zal ook in 2019 het geval zijn. Dit jaar startte de Giro in Jeruzalem, volgend jaar zal dat in Bologna zijn. Maar intussen zijn er al meer details bekend geraakt.

Nochtans is de officiële aankondiging van het af te leggen parcours pas voorzien voor dertig oktober. De Italiaanse krant La Stampa meent reeds op de hoogte te zijn van een aantal zaken en geeft dan ook aan waar de renners zich kunnen aan verwachten.

TIJDRIT OP SLOTDAG

Dat de Giro zou starten met een korte klimtijdrit van het centrum van Bologna naar de San Luca, was al geweten. Vlak voor de eerste rustdag staat ook nog een tijdrit van Riccione naar San Marino op het menu. Volgens La Stampa komt er ook nog een derde tijdrit. Die zou dan doorgaan op de laatste dag. Een individuele tijdrit van vijftien kilometer in Verona kan dan voor de finale beslissing zorgen in het klassement.

Als die voordien al niet gevallen is, want naar verluidt staat er weer heel wat klimwerk op het programma. Zeker in de laatste week krijgen de renners een pak beklimmingen voor de kiezen. De Mortirolo en de Passo di Gavia moeten in één en dezelfde rit beklommen worden. Ook de Dolomieten beloven weer zwaar te worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties