Wielrennen

Rik Verbrugghe legt uit waarom hij toch nog een seizoen aanblijft als sportief manager bij Bahrain Merida

Rik Verbrugghe legt uit waarom hij toch nog een seizoen aanblijft als sportief manager bij Bahrain Merida

De aanstelling van Rik Verbrugghe als bondscoach was voor velen toch een beetje een verrassing. Verbrugghe blijft zijn taken van Bahrain Merida nog één jaar combineren met het bondscoachschap. Daarna staat alles in het teken van België.

De keuze van Belgian Cycling viel dus niet op Axel Merckx of Peter Van Petegem, maar wel op Rik Verbrugghe. "Na een paar keer met een aantal mensen rond de tafel te hebben gezeten, waren we er vrij snel uit", citeert Het Nieuwsblad de nieuwe selectieheer van ons land.

Verbrugghe blijft wel nog een jaar bij zijn huidige werkgever. "Ik ben iemand die zich altijd aan zijn beloftes houdt. Ik heb een akkoord met het team om daar volgend seizoen als sportief manager aan de slag te zijn. Die taak situeert zich vooral in de organisatie. Als ik daarmee vandaag stop, dan breng ik de ploeg in de problemen en dat wil ik niet."

Bahrain Merida

"Daarom ben ik de mensen van zowel de federatie als van Bahrain Merida dankbaar dat ze het zien zitten om mijn programma te verlichten. Je zal me bijvoorbeeld niet in de Tour de France zien, anders wordt het te druk. Tot eind juni ga je me nog vaak op koersen tegenkomen, in de wagen van Bahrain Merida. Maar daarna ga ik mezelf voor hen vooral met de organisatie bezighouden, tot het einde van het jaar."

Met Dylan Teuns rijdt er ook één landgenoot bij Bahrain Merida. "Dat maakt niets uit", verzekert de Luikenaar. "Als selectieheer kies je voor de renners die in vorm zijn en bij wie het parcours past. Mochten er vijftien Belgen bij Bahrain rijden, dan was er misschien een probleem. Maar dat is niet het geval."

Reacties 1 reacties

Gerelateerd nieuws