Mathieu van der Poel over zijn 'ergste gewoonte': "Misschien eerder een afwijking, maar ik zorg dat het klopt"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 13 reacties
Mathieu van der Poel over zijn 'ergste gewoonte': "Misschien eerder een afwijking, maar ik zorg dat het klopt"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Heel wat sporters halen motivatie uit hun bijgeloof. Maar ook Mathieu van der Poel heeft een 'vreemde' gewoonte.

Mathieu van der Poel wil er altijd voor zorgen dat hij op ronde getallen afklokt. "Ik weet niet of het mijn ergste gewoonte is, misschien meer een afwijking", vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. Maar als ik train, moet ik altijd ronde getallen hebben."

"Kom ik thuis en er staat 2 uur 58 op mijn klok, dan rijd ik nog een blokje om. Het mag overigens ook in kilometers een rond getal zijn. Staan er 117 kilometers, dan moeten dat er 120 worden. Het is het één of het ander dat rond moet zijn."

"Ik weet niet wat er gebeurt als ik dat niet doe. Waarschijnlijk niks, maar dat komt niet voor, want ik zorg dat het altijd klopt", aldus de Europese kampioen veldrijden.

Favoriete sporter

Van der Poel heeft ook een favoriete sporter en dat is géén ex-wielrenner of veldrijder. "Jeffrey Herlings", klinkt het.

"Ook ben ik in Assen gaan kijken toen hij daar wereldkampioen motorcross werd. Het was voor mij een vrij weekend en dacht: mooi momentje om geschiedenis mee te maken. Want wat hij heeft gedaan, heeft nog nooit een Nederlander geflikt. Ik heb hem ook nog even gesproken. Het was een superdag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties