Wielrennen

Johan Museeuw toch wat verrast: "Eerlijk gezegd niet aan Campenaerts gedacht"

Johan Museeuw toch wat verrast: "Eerlijk gezegd niet aan Campenaerts gedacht"

Johan Museeuw is met 5 Kristallen Fietsen nog steeds recordhouder, maar de bekroning van Victor Campenaers had hij toch niet zien aankomen. "Zijn zege is onverwacht, maar niet onverdiend", klinkt het.

De Europese kampioen veldrijden haalde meer stemmen dan zijn maatje en Belgisch kampioen Yves Lampaert. "Om eerlijk te zijn: ik had in de aanloop niet echt aan Campenaerts gedacht", aldus Museeuw in HLN. "Maar ik heb erover nagedacht en niemand kan zeggen dat hij de trofee gestolen heeft."

"Het was geen grand crujaar voor het Belgische wielrennen, maar er was wel iemand die prestaties heeft geleverd die nog maar weinig landgenoten in het verleden konden leveren. En dat was Campenaerts. Zijn zege is onverwacht, maar niet onverdiend", zegt de 'Leeuw van Vlaanderen'. 

Europese titel

Vaak is het een flandrien die de trofee in ontvangst mocht nemen. Een tijdrijder die wint, is toch wat atypisch. "Tijdrijden is een aparte discipline, mooie discipline en ik denk dat Campenaerts’ Europese titel toch de doorslag heeft gegeven."

"Hij was al sterk in zijn discipline en samen met zijn ploeg heeft hij ervoor kunnen zorgen dat hij nog beter is geworden. Die wil om progressie te boeken, daar neem ik mijn hoed voor af. Hopelijk krijgt Campenaerts door deze prijs de aandacht die hij echt wel verdient", besluit Museeuw. 

Reacties 10 reacties

Gerelateerd nieuws