Podiumplek doet hoop op Belgische triomf oplaaien: "Moet mogelijk zijn om twee plaatsen hoger te finishen"

Podiumplek doet hoop op Belgische triomf oplaaien: "Moet mogelijk zijn om twee plaatsen hoger te finishen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het was in het shirt van BMC dat hij op zo'n fraaie wijze naar de derde plaats reed in de Ronde van Lombardije. Het moet in het shirt van Bahrein worden dat Dylan Teuns eens met de oppergaai gaat lopen in de bewuste klassieker. De renner acht het alvast niet onmogelijk.

Voor Teuns is 2018 het jaar van de mooie ereplaatsen geweest. Tal van inspanningen waren goed voor een pak tweede plaatsen, maar niet voor een overwinning. "Eén keer winnen en dan hadden we ons hier nu niet zitten afvragen of ik wel een goed seizoen heb afgewerkt", stelt onze landgenoot in Het Laatste Nieuws.

AAN KEUZE GEEN GEBREK

Door die prestaties reed Teuns zichzelf wel in de kijker. Waardoor verschillende ploegen stonden te trappelen om hem in te lijven. "Het waren er vijf of zes, aan keuze geen gebrek. Wie dat waren? Dat ga ik niet zeggen. Ik ga hier geen spelletje van maken."

Het werd uiteindelijk Bahrein. Hoewel Luik-Bastenaken-Luik zijn grote droom is, mikt Teuns met zijn nieuwe ploeg vooral op winst in Lombardije. "Ik ben dit jaar derde geworden in de Ronde van Lombardije en dan moet het mogelijk zijn om twee plaatsen hoger te finishen." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties