Mathieu van der Poel nog niet te zelfzeker: "Man tegen man had het spannend kunnen zijn"

Mathieu van der Poel nog niet te zelfzeker: "Man tegen man had het spannend kunnen zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Overwinning na overwinning haalt Mathieu van der Poel binnen. De Europese kampioen zit momenteel aan achttien stuks. Een ander zou er wel heel zelfzeker van worden. Nonchalant misschien zelf. Van der Poel daarentegen blijft rekening houden met een steeds beter wordende Wout van Aert.

In Zolder reed van der Poel soeverein naar winst, al hield hij zich nog redelijk gedeisd in de openingsronden. "Toon Aerts ging meteen doortrekken voor zijn klassement. Ik had in de eerste minuten niet de behoefte om al over te nemen", luidde de verklaring van de winnaar.

Eens de versnelling ingezet, was het verschil wel snel gemaakt. "Ik ben iets te snel teruggevallen op het relaxen. Wout van Aert bleef druk zetten waardoor ik in de slotfase nog een tandje moest bijsteken. Je zag in Namen dat hij beter aan het worden is en dat zag je opnieuw. Man tegen man had het spannend kunnen zijn."

WERELDBEKER GEEN DOEL

Van der Poel is wel nog altijd niet van zin om naar Pontchâteau af te zakken. "Voor het seizoen had ik al de beslissing genomen om daar niet naartoe te gaan. Ook door het reeds skippen van de Amerikaanse crossen. Als dat klassement een doel had geweest, was ik daar wel naartoe gegaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties