Wielrennen

Kamergenoot Keisse denkt dat Evenepoel snel zal weten waar hij aan toe is

Kamergenoot Keisse denkt dat Evenepoel snel zal weten waar hij aan toe is

Of het nu een duo vormen op de baan met Elia Viviani is of de rol van gids voor Remco Evenepoel op zich nemen: Iljo Keisse ziet het allemaal wel zitten. Keisse deelde op stage twaalf dagen de kamer met Evenepoel en is dus de aangewezen persoon om meer inzicht te krijgen.

Ten eerste in de manier waarop Keisse Evenpoel kan helpen. "Ik probeer hem in en buiten de koers zoveel mogelijk bij te brengen", legt Keisse uit aan Het Nieuwsblad. "Hoe ga je om met ploegmaats, druk, personeel en media? Maar ook praktische dingen: hoe vul je een regenzak, want dat heeft hij nog nooit gedaan."

Gezien zijn jonge leeftijd is het maar logisch dat Evenepoel op bepaalde gebieden nog progressie moet boeken. "Zelf maakt hij zich zorgen over het vlakke, dat ziet hij nog als zijn zwakke punt, maar eerlijk gezegd: ik verwacht niet dat een wereldkampioen tijdrijden op het vlakke veel problemen gaat hebben."

EERSTE TEST IN ARGENTINIË

Al schuilt er volgens Keisse wel een gevaar bij de bekendheid die zijn kamergenoot ook op internationaal vlak al verworven heeft. "De andere ploegen gaan hem wel testen. Op stage hebben we dat nog niet durven doen. Omdat we snel doorhadden dat hij een grote motor heeft en we dus bedrogen kunnen uitkomen. Na zijn eerste koers in Argentinië gaan we al heel veel weten."

Reacties 4 reacties

Tags : Iljo Keisse

Gerelateerd nieuws