Veldrijden

Niels Albert na overwinning Wout Van Aert: "Misschien wel een les voor elke sporter"

Niels Albert na overwinning Wout Van Aert: "Misschien wel een les voor elke sporter"

Wout Van Aert kreeg zondag de zege cadeau na pech voor Mathieu van der Poel en Toon Aerts. Dat besefte ook ploegleider Niels Albert als geen ander.

"Wout kreeg zondag de zege in de schoot geworpen. Hij besefte dat wel heel goed gisteren", aldus Niels Albert in HLN. "Zijn vreugdegebaar aan de finish hield hij sereen, in zijn reactie achteraf bleef hij nederig. Zo hoort het. De lekke banden waarmee Van der Poel kreeg af te rekenen op het militaire domein, waren niets anders dan brute pech."

Blijven doorzetten

Al vindt zijn ploegleider het wel een goede zaak dat Van Aert in de goede positie zat. "Het pleit wel voor de wereldkampioen dat hij in die positie zat. Dat hij de achterstand binnen de perken had gehouden door niet op te geven. Ondanks de dreun die Wout in de tweede ronde kreeg, is hij blijven doorzetten. Het is deze winter stilaan zijn grootste handelsmerk. Daar werd hij zondag een keertje voor beloond en op zich vind ik dit best mooi."

"Misschien wel een les voor elke sporter: wie niet opgeeft, plukt daar vroeg of laat de vruchten van", vervolgt Albert. "Trouwens, binnen vijf jaar - als de erelijst van Gavere wordt bekeken - kent niemand nog de omstandigheden waarin Wout die zege behaalde. Maak voor jezelf eens de oefening. Wie werd begin dit jaar derde op het WK in Bieles?"

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.