Sven Nys ziet kloof op Wout Van Aert kleiner worden: "Ik denk dat het verschil tussen die twee vandaag quasi nihil is"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 15 reacties
Sven Nys ziet kloof op Wout Van Aert kleiner worden: "Ik denk dat het verschil tussen die twee vandaag quasi nihil is"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel domineert al een heel veldritseizoen lang, maar de strijd om de tweede plek is de laatste weken best spannend. Toon Aerts kan Wout Van Aert steeds meer het vuur aan de schenen leggen, tot groot jolijt van ploegmanager Sven Nys.

Sven Nys ziet een Toon Aerts in vorm de laatste weken. "Ik denk dat het verschil tussen die twee vandaag quasi nihil is", aldus Sven Nys in HLN. "Het is moeilijk te voorspellen wie de bovenhand gaat nemen. Dat zal van week tot week verschillen. Toon Aerts is een renner die de komende jaren mee de cross gaat bepalen. Zijn fysieke tests zijn uitstekend, hij heeft een heel groot vermogen en het zit goed in zijn kopje."

"Ik denk niet dat hij dit seizoen nog spectaculair zal verbeteren, hij zit dicht tegen zijn top, maar hij kan de komende jaren fysiek zeker nog groeien. Ook cross-tactisch kan hij ook nog beter: Toon verspeelt onderweg soms te veel energie. Hij moet leren om zijn momenten beter te kiezen en af en toe een keer sneller van kop af te gaan. Dan zal hij iets vaker kunnen recupereren tijdens de wedstrijd. Die kleine procentjes maken in de finale vaak het verschil."

Winnaarstype

En dus ziet Nys Aerts steeds meer de wedstrijden bepalen. "Toon is een winnaar. Ik ken hem al van toen hij voor het eerst zijn koersbroek aantrok. Het is ongelofelijk hoe hij sindsdien veranderd is. Zowel crosstechnisch - ondanks zijn lengte maakt hij vandaag nog zelden fouten - als qua presentatie. Toon is een leider. Iemand die op zijn strepen staat en zijn gedacht durft te zeggen."

"Op dat vlak heeft hij veel geleerd van Lars van der Haar. In het begin was Toon onzeker, maar door te zien hoe Lars dat doet én door zijn eigen goeie prestaties is hij veel kordater geworden. En tezelfdertijd blijft hij altijd rustig en beleefd. Knap", besluit Nys.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties