Meeusen beseft: "Ik presteer niet genoeg voor het startgeld dat ik krijg"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 15 reacties
Meeusen beseft: "Ik presteer niet genoeg voor het startgeld dat ik krijg"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tom Meeusen beleefde nog niet het seizoen dat hij in gedachten had toen hij de overstap naar het team van Mathieu Van der Poel maakte.

"Momenteel presteer ik te weinig voor het bedrag dat ik in de klassementscrossen opstrijk. In de toekomst wil ik het daar gerust met de organisatoren over hebben", aldus een eerlijke Meeusen in Het Laatste Nieuws.

"Maar ik word nu betaald op basis van een totaalcontract voor déze volledige campagne. Aanpassingen kunnen enkel in het tussenseizoen. Ondertussen blijf ik wel mijn verantwoordelijkheid opnemen. Ik meld zelden of nooit af, geef niet snel op en doe altijd mijn best om de wedstrijd mee kleur te geven."

Het doel? Een WK-ticket

-Tom Meeusen

Zijn doel voor het verdere verloop van dit seizoen is duidelijk. "Een WK-ticket. Op dit moment ziet het er benard uit - ik liep ook het EK al mis. Maar ik heb het gevoel dat mijn seizoen nog moet beginnen. De komende weken wil ik aantonen dat ik mijn plaats in de selectie waard ben."

"Loenhout, Diegem, Baal... De technisch veeleisende parcours in de eindejaarsperiode, die er door regen en sneeuw nóg zwaarder zullen gaan bijliggen: dáár verlekker ik mezelf op. Als crosser 'pur sang' hou ik van dat grillige Belgische weer en die helse omstandigheden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties