Veldrijden

Een laatste keer naar 'zijn' Koksijde: "Ik rijd sneller dan vroeger, maar toen werd ik wel tweede op het WK"

Een laatste keer naar 'zijn' Koksijde: "Ik rijd sneller dan vroeger, maar toen werd ik wel tweede op het WK"

Rob Peeters is aan zijn laatste weken als prof in het veld bezig. De renner van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice houdt het na dit seizoen voor bekeken. Zondag staat hij een laatste keer aan de start van het BK in 'zijn' Koksijde.

Peeters werd in 2012 tweede op het WK in Koksijde. Maar de laatste jaren was het allemaal wat minder voor de sympathieke Kempenaar. De resultaten bleven uit. "Terwijl ik nog altijd denk dat ik vandaag sneller rijd dan pakweg zes jaar geleden", bekent Peeters. "Het rare is: toen werd ik met die kwaliteiten tweede op het WK, vandaag moet ik krabben om nog in de top tien te rijden."

Peeters moet niet ver zoeken naar een oorzaak. "De reden? Dat de toppers van vandaag de lat onwaarschijnlijk hoog hebben gelegd. Ik heb ze allemaal meegemaakt: Nys, Wellens, Vervecken, Albert… Dat was zo anders", vervolgt Peeters in Het Nieuwsblad. "We reden veel relaxter en op het einde van de wedstrijd vochten we het uit. Nu valt er niks meer uit te vechten."

"Zeventig procent van alle renners krijgt veel minder aandacht dan vroeger"

"Ze starten op leven en dood en trekken dat door tot de laatste ronde. Maar of dat ook beter is? De mensen thuis zien dat niet graag, het publiek ziet dat niet graag en de sponsors van al die andere renners ook niet.”

De dominantie van Van Aert en van der Poel brengt de cross dus schade toe. "Dat zou best kunnen. Waarom wordt een crosser betaald? Om in beeld te komen. Is het niet op tv, dan wel in de krant. Maar wie komt buiten Van der Poel en Van Aert nog in beeld? Zeventig procent van alle renners krijgt veel minder aandacht dan vroeger", besluit Peeters.

Reacties 12 reacties

Gerelateerd nieuws