Geen druk bij Mathieu van der Poel: "Ik denk dat er andere jongens zijn, die hun seizoen méér moeten 'redden' dan ik"

Redactie
| 19 reacties
Geen druk bij Mathieu van der Poel: "Ik denk dat er andere jongens zijn, die hun seizoen méér moeten 'redden' dan ik"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zo weinig tegenstand dat hij ervoer op het Nederlands kampioenschap, zo vlot ging het alweer daags nadien in Otegem. Mathieu van der Poel gaf een nieuwe demonstratie en liet de concurrentie ver achter zich. "Druk op het WK? Enkel de druk die ik mezelf opleg."

Na Baal trok Mathieu van der Poel een laatste keer richting de zon. Maar in de voorbereiding op het WK zal hij niet meer naar Spanje gaan. "Tenzij het deze én volgende week verder blijft stormen", aldus van der Poel in HLN. "Het belangrijkste werk is geleverd. Mijn vorm is goed, dat merkte ik zondag al. Vanaf nu is het puur onderhouden en zorgen dat ik niet ziek word."

"Ik zal in eigen land niet meer stress voelen dan anders"

Ondertussen zijn de psychologische spelletjes richting WK al aan de gang. "Zo gaat het nu al jaren, ik ben het stilaan gewoon", bekent van der Poel. "Voor de goeie orde: ik zal in eigen land niet meer stress voelen dan anders. De druk die er zal zijn, leg ik mezelf op."

"Omdat het na zo'n seizoen effectief jammer zou zijn mocht ik die wereldtitel mislopen. In die zin is het 'van moeten', ja. Maar een verstikkend gevoel bezorgt het me (nog) niet. Ik denk dat er andere jongens zijn, die hun seizoen méér moeten 'redden' dan ik", besluit van der Poel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties