Wout Van Aert maakte indruk op landgenoten: "Daar kan ik nog wel iets van leren"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3904 reacties
Wout Van Aert maakte indruk op landgenoten: "Daar kan ik nog wel iets van leren"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert heeft indruk gemaakt met zijn derde opeenvolgende wereldtitel. Niet in het minst bij zijn ploegmaats. Toon Aerts had woorden van lof voor de drievoudige wereldkampioen.

Quinten Hermans zag de wereldtitel van Van Aert al twee dagen voor het WK aankomen, maar ook Toon Aerts was onder de indruk. "Wout was bijzonder sterk, zowel op training als wanneer we met de groep samenzaten", vertelt Aerts. "Daar kan ik nog wel iets van leren. Ik heb wel respect gekregen voor de manier waarop hij naar dit kampioenschap heeft toegeleefd."

"Hij is een grote renner en dat bewijst hij met zijn derde opeenvolgende titel"

"Hij is een grote renner en dat bewijst hij met zijn derde opeenvolgende titel", vervolgt de crosser van Telenet Fidea. "Er worden vaak mentale spelletjes gespeeld, maar hij kan daar heel goed mee om omdat hij al heel wat ervaring heeft opgedaan. Ik vind het wel knap dat hij met zo veel voorsprong kon winnen."

Aerts viel in Valkenburg net naast het podium. Volgend jaar wel bij de eerste drie dan maar? "Bogense (waar het WK volgend jaar plaatsvindt, red.) is een parcours dat mij minder ligt. Maar ik weet wat mijn werkpunten zijn na dit seizoen. Dat gaan we evalueren de komende weken en maanden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties