Top vijf-plaatsen in eindstand Superprestige voor Telenet Fidea: "Het beste is eraf" en "Dit was het maximum haalbare"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1600 reacties
Top vijf-plaatsen in eindstand Superprestige voor Telenet Fidea: "Het beste is eraf" en "Dit was het maximum haalbare"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Telenet Fidea heeft zich verzekerd van de 4e en de 5e plek in de eindstand van de Superprestige, met dank aan respectievelijk Lars van der Haar en Toon Aerts.

Van der Haar werd in Middelkerke 5e en pakte zo de 4e plek van ploegmaat Aerts in de eindstand nog af. "In de voorlaatste ronde verloor ik veel tijd en in de slotronde moest ik alles op alles zetten", klinkt het. "Ik kon Laurens Sweeck nog passeren en zo de vierde plek in de eindrangschikking afsnoepen van ploegmaat Toon. Dit was het maximum haalbare.

Aerts moest het dan weer doen met een 7e plek in MIddelkerke. "Ik was niet super gestart, maar kon wel aansluiten bij de kopgroep", vertelde Aerts bij zijn team. "Maar toen voelde ik al dat op dit parcours een podiumplaats moeilijk zou worden. Het beste van mijn conditie is eraf."

'Niet klagen'

"Ik zag Lars voor me rijden en wist dat ik David Van der Poel nog voorbij moest. Maar Lars ging voorbij Laurens, waardoor er weer een punt verschil is. Het is wat het is. Ik ben tevreden van mijn seizoen. In elk klassement eindigde in de top-5, en bij twee zelfs op het podium. Dan mag je niet klagen", aldus een tevreden Aerts.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties