Toon Aerts denkt verklaring voor bloedvorm te hebben gevonden: "Wilde eigenlijk pas in november goed zijn"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 14 reacties
Toon Aerts denkt verklaring voor bloedvorm te hebben gevonden: "Wilde eigenlijk pas in november goed zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In Iowa kregen we hetzelfde verhaal als vorige week in Waterloo. Toon Aerts (Telenet-Fidea) nam de maat van Wout Van Aert en boekte een nieuwe zege in de Wereldbeker. "Ik had zeker niet verwacht dat ik deze trui kon meenemen naar Europa", aldus Aerts.

"Ik heb deze eerste twee weken echt genoten", vertelde Aerts na afloop bij Play Sports. "Vroeger keek ik een beetje tegenop deze trip naar Amerika, maar met zo’n resultaten is het wel erg fijn om hier te vertoeven."

In de materiaalzone maakte Aerts het verschil. "In het begin reed ik op iets te harde banden rond. Ik maakte heel wat foutjes, maar ik kreeg het gaatje op Wout steeds snel gedicht. Ik zat in een goeie positie en zag dat Wout een foutje maakte naast de materiaalpost. Ik greep mijn kans en ik kon dan het gat stelselmatig uitbouwen omdat ik bergop misschien iets beter was."

Kalmer aan in zomer

Aerts lijkt al vroeg op het seizoen in bloedvorm te verkeren. Hoe komt dat? "Ik stel mij ook de vraag", lacht Aerts. "Ik ben in augustus ziek geweest en ben kalm geweest in de zomer, dus misschien heeft dat ermee te maken. Ik wilde pas in november echt goed te zijn, maar het wordt moeilijk om daar nog iets bij te doen."

Bovendien is de crosser uit Rijkevorsel steviger leider in de Wereldbeker. "Ik had zeker niet verwacht dat ik deze trui kon meenemen naar Europa, zeker niet bij de start in Waterloo van vorige week. Maar dit doet echt heel veel deugd", aldus de renner van Sven Nys. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties