Zelfs op één been lukt het! Ondanks twijfels flitst Mathieu van der Poel naar winst in eerste Superprestige

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 26 reacties
Zelfs op één been lukt het! Ondanks twijfels flitst Mathieu van der Poel naar winst in eerste Superprestige
Foto: © photonews

Zaterdag was er na zijn valpartij nog paniek in het kamp van Mathieu van der Poel, maar de Nederlander heeft in de Superprestige van Gieten alle zorgen van zich afgereden. Van der Poel pakte uit met een demonstratie, Wout Van Aert werd tweede.

Er werd gevreesd voor een enkelbreuk bij Mathieu van der Poel, maar in het ziekenhuis van Sint-Niklaas werd hij zaterdagavond gerustgesteld. Het zou slechts om een verrekking van de ligamenten gaan. Na een test op de weg op zondagochtend en de verkenning in Gieten, besloot de Nederlander toch van start te gaan in de eerste Superprestige van het seizoen. 

Maar veel last leek van der Poel niet te hebben van die pijnlijke enkel. Samen met Wout Van Aert en Toon Aerts nam hij een vliegende start, maar na een tuimelperte van die laatste gingen de twee tenoren van het veld er al in de eerste ronde vandoor. Maar voor de crosser van Corendon-Circus ging het nog te traag. In ronde 2 liet hij ook Van Aert achter zich en begon hij aan een heuse solo. 

Van Aert mocht een hele wedstrijd solo achtervolgen, maar kreeg een ontketende van der Poel nooit meer in zicht. Al weigerde de wereldkampioen de handdoek in de ring te gooien. Al bleef hij constant op een halve minuut hangen. Ondertussen had Aerts zich hersteld van zijn valpartij en leek de pupil van Sven Nys op weg naar de derde en laatste podiumplek in Gieten. 

Van der Poel haalde het - letterlijk - op één been en mocht het zegegebaar maken in Gieten. Van Aert werd tweede, Aerts derde. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties