? Oeps, daar sta je dan zonder zadel... Laurens Sweeck legt uit wat er gebeurde in Boom

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
? Oeps, daar sta je dan zonder zadel... Laurens Sweeck legt uit wat er gebeurde in Boom
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Laurens Sweeck zag zijn kansen op het podium in Boom helemaal verdwijnen toen zijn zadelpen afbrak. Uiteindelijk werd hij nog knap 5e en daar was hij gezien de omstandigheden best tevreden mee.

Sweeck streed achter Mathieu van der Poel met Gianni Vermeersch, Toon Aerts en Quinten Hermans voor de podiumplaatsen, tot zijn zadel van zijn fiets verdween. "Het gebeurde in een zandstrook", legde de crosser van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice achteraf uit bij zijn team. "Brute pech, denk ik. Ik was net een inspanning aan het leveren en reed best wat onbesuisd door het zand."

"Wellicht zette ik mij net in het zadel op het moment dat ik over een kleine bobbeltje reed, waardoor de zadelpen afbrak. Zo moest ik wel een paar minuten rechtstaand verder en zakte ik een eind weg. Dat ik mij in de finale toch nog naar een vijfde plaats kon terugknokken, doet deugd."

Rustiger aan gedaan

Na een moeilijker weekend vorige week bewees Sweeck dat de conditie meer dan oké is. "Vorig weekend had ik last van keelpijn. Ik voelde me niet echt heel slecht, maar mijn lichaam leek tegen te sputteren. Daarom heb ik het een week wat rustiger aan gedaan. Goed dat dit resulteert in een beter gevoel", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties