Gehavende Toon Aerts redt zijn leiderstrui: "Gevaarlijk om alles op één klassement te zetten"

Redactie
| 9 reacties
Gehavende Toon Aerts redt zijn leiderstrui: "Gevaarlijk om alles op één klassement te zetten"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Toon Aerts miste zijn start in de Wereldbeker van Bern, maar kon uiteindelijk door een derde plek toch zijn leiderstrui behouden. "In een kortere cross was dit niet meer goedgekomen", besefte Aerts.

Aerts analyseerde met een bebloede vinger zijn wedstrijd. "Ik heb ergens een paaltje geraakt", vertelde Aerts bij Play Sports. "Je moet hier door het grote aantal bochten heel kort langs de paaltjes rijden, maar met mijn lengte raak ik af en toe iets", kon er nog een glimlach vanaf. "Maar daar moet je tegen kunnen als crosser."

De renner van de ploeg van Sven Nys miste zijn start compleet. "Ik zat helemaal ingesloten", vervolgde hij. "Enkele renners konden mij en andere jongens insluiten. Maar gelukkig had ik dan toch de tijd om op te schuiven. Op een krote cross was het niet meer goedgekomen."

Leider

Zijn witte leiderstrui is dus gered. "Ik mag in Tabor in die witte trui rijden en het zou leuk zijn als ik dat in Koksijde ook nog kan", hoopt Aerts. "Het enige nadeel is dat Mathieu ze allemaal meerijdt. De twee grootste concurrenten staan overal aan de start en dat maakt het voor mij moeilijk."

"Het is gevaarlijk om alles op één klassement te zetten, want ik wil eigenlijk in elk klassement meedoen. Maar ik ga zeker voluit gaan in de Wereldbeker, want dat is toch wel het meeste prestigieuze klassement."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties