Mathieu van der Poel heeft toch toch afgezien bij primeur in Zwitserland: "Dit is zeker voor herhaling vatbaar"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 25 reacties
Mathieu van der Poel heeft toch toch afgezien bij primeur in Zwitserland: "Dit is zeker voor herhaling vatbaar"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Opnieuw een twee op twee voor Mathieu van der Poel dit weekend. Na zijn zege in de Superprestige van Boom was hij zondag ook de sterkste in de Wereldbeker van Bern. "Je kon hier slechts op 2 of drie stroken echt doortrekken", aldus de Nederlander.

Van der Poel maakte handig gebruik van een probleempje bij Wout Van Aert om er vandoor te gaan. "Ik wist dat Daan op dat moment tweede zat en hij sprong niet over de balken", legde van der Poel uit bij Play Sports. "Ik wilde daar een eerste keer testen. Mijn start was heel traag, maar het was van moeten."

Afzien

"Wout vertrok erg snel en explosief. Toen voelde ik toch dat ik gisteren ook had gecrost. Dat was even afzien. Bovendien was het moeilijk om op dit parcours mijn voorsprong uit te bouwen. Je had slechts 2 of 3 stroken waar je vol kon doorgaan. Ik wist dat mijn voorsprong niet groter zou worden, want Wout bleef tot op het einde rijden."

"Op bepaalde punten kon ik zien waar hij zat, dus het was makkelijk om het overzicht te behouden", aldus van der Poel, die voor het eerst in een cross in Zwitserland aan de start stond. "Ik vond het een heel positieve ervaring met een aangenaam en enthousiast publiek. Dit is zeker voor herhaling vatbaar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties