Uitspraken van organisator Zilvermeercross in Mol zetten kwaad bloed bij Jurgen Mettepenningen en Michael Vanthourenhout

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Uitspraken van organisator Zilvermeercross in Mol zetten kwaad bloed bij Jurgen Mettepenningen en Michael Vanthourenhout
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Koen Monu, organisator van de Zilvermeercross in Mol, reageerde erg scherp op de subtop van het veldrijden. Volgens Monu komen enkele veldrijders hun afspraken niet na. Michael Vanthourenhout is één van de renners die genoemd wordt, maar de West-Vlaming en Jurgen Mettepenningen ontkennen.

Monu ziet heel wat (sub)toppers komende zondag ontbreken in zijn Zilvermeercross in Mol. Hij viseerde onder meer Michael Vanthourenhout, die volgens hem een startcontract heeft in Mol en zegt dat sommige crossers met de voeten van de organisators spelen (lees het hier nog eens). 

Jurgen Mettepenningen, teammanager van Michael Vanthourenhout bij Marlux-Bingoal, reageerde al fel op sociale media. "Waar is de geloofwaardigheid van een organisator als je zo'n leugens in de krant gooit? Het nieuws dat Michael een startcontract zou hebben met de Zilvermeercross in Mol is pertinent onwaar. Michael heeft nooit een startaanvraag gedaan, laat staan een contract getekend."

Ook Vanthourenhout zelf, die momenteel in Spanje is om zich klaar te stomen voor het tweede deel van het seizoen, valt uit de lucht. "Er is niets van waar. Over Mol is nooit iets gezegd", reageert hij bij Wielerkrant.be. "Er is ook nooit een contractaanvraag geweest omdat ik in Spanje ben om te trainen voor de drukke kerstperiode", benadrukt Vanthourenhout. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties