Veldrijden

Toon Aerts toont zich oppermachtig in de modder van Overijse

Toon Aerts toont zich oppermachtig in de modder van Overijse

Toon Aerts heeft de Druivencross in Overijse op zijn naam geschreven. De crosser van Telenet Fidea ging er halverwege de wedstrijd vandoor en won met een mooie bonus op Michael Vanthourenhout.

Geen Wout Van Aert en Mathieu van der Poel in de 'Moeder van alle crossen', maar het was David van der Poel die de taak van zijn broer overnam en een vliegende start nam in Overijse. Ook topfavoriet Toon Aerts, terug van Spanje, zat meteen goed vooraan, waardoor we twee leiders kregen. Michael Vanthourenhout, die zaterdag door ziekte nog paste voor Essen, kwam ook aansluiten. 

Maar de oudste Van der Poel had zich misschien wat vergaloppeerd en moest de rol lossen. Aan de kop van de wedstrijd waren er met Aerts en van Kessel 2 renners van Telenet-Fidea, zij kregen het gezelschap van Vanthourenhout (Marlux-Bingoal). Ook Meissen flirtte met de aansluiting. 

Aerts solo

Aerts ging zelf door en kreeg een mooie bonus. De ex-Europese kampioen leek gewonnen spel te hebben. Daarachter nam ook Vanthourenhout afstand van Van Kessel en Meisen. 

Aerts kwam nooit meer in de problemen en mocht bij zijn eerste deelname bij de profs het zegegebaar maken in Overijse. Vanthourenhout werd tweede, Van Kessel derde. 

Reacties 10 reacties

Gerelateerd nieuws